A koronavírus karantént illetően: a 2020 március 27-én megjelent 71/2020. (III. 27 kijárási korlátozási kormányrendelet kivételként tekint az autó és gumiszervizekre, melyek ennek értelmében továbbra is zavartalanul nyitva vagyunk.

Koronavírus kijárási korlátozás alatt is nyitva tartunk

A rendelet szerint a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor. Alapos indoknak számít többek között:

“a gépjármű– és kerékpárszerviz, a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések javításával kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele”

Ha szükséges, névre szóló igazolást küldünk SMS-ben vagy emailben időpontra érkezés esetére. Azért, hogy a hatóság számára igazolható legyen a lakóhely elhagyás.
A következő két hét során ráadásul ez egy remek alkalom a kimozdulásra. Csak be kell ülni az autóba, nálunk kiszállni, nincs kontaktus, betartjuk a biztonsági előírásokat. Visszaszállni az autóba és hazamenni – nincs kockázat.
Az igazság az, hogy senkinek nem könnyűek ezek a hónapok. Akik otthon vannak bezárva, azoknak a végtelen türelem a kihívás. A monotóniatűrés, az összezártság a családtagokkal. A többieknek pedig, akik dolgoznak, szintén voltak már könnyebb hónapjaik. A napi rutinba a legmélyebb szinten beleszólnak az egészségügyi helyzettel kapcsolatos biztonsági intézkedések.
S legyen szó akár home office-ban, akár munkahelyen való helytállásról, a folytonos bizonytalanság elviselése, az óránként érkező hajmeresztő hírek mindenki türelmét és optimizmusát megtépázzák. Legyünk türelmesek és kitartók ezekben a vírus-zivataros időkben.