Sokakat egyszerűen hidegen hagy a téli gumi csere

90 éves októberi meleg rekord dőlt meg, s bár a Halottak napja utáni hosszú hétvégén is kitart még a jó idő, a gumisok mégis a mielőbbi téli gumi csere mellett foglalnak állást.

Ilyenkor általában már minden gumisnál telt ház van, nagyon nehéz bejutni. Pedig téliesre forduló időben fokozott balesetveszélynek van kitéve az autós nyári gumival. Úgyhogy fontos, hogy időben gondoljatok a téli gumicserére. Magyarországon nem szabályozzák, mikortól kötelező lecserélni a gumikat. Bár vannak szomszédos országok, ahol már igen, például Ausztriában november elsejétől kötelező téli gumival járni. Annak ellenére, hogy most az idő csalóka, nemsokára a napi átlaghőmérséklet +7 fok alá süllyed, amikor a nyári gumi már nem biztonságos.

A statisztikák szerint az autósok 15-20 százaléka hazánkban egyáltalán nem cseréli az abroncsait, ami igen aggasztó adat, hiszen az aktuális időjárási viszonyoknak nem megfelelő abroncs használata minden közlekedőre rendkívüli kockázatot rejt, nemcsak a felelőtlen sofőrre. Ezért javasoljuk mi is, hogy az autósok gondoljanak a téli gumi csere időpontjára. Inkább foglaljatok időpontot most, akár egy-két héttel előre, mintsem azzal legyen gond, hogy mikor van a szezon kellős közepén egy kis idő egy beeső ügyfélre. A gumicseréhez pedig tárolást mindenképp kérjetek. A műhelyünkben megőrizzük a következő szezonig a gumihotelben a gumikat, vagy kerekeket. Így nem kell hurcolni és otthon kerülgetni őket. 

Vászondi Gumiszerviz 2. telefonszám Hívj most (0620) 297 1653
Vászondi Gumiszerviz 2. telefonszám Hívj most (0620) 297 1653