Vászondi Gumiszerviz Angyalföld Szegedi út 41

Miért előnyös a gumijavítás?

Vászondi Gumiszerviz favikon
írta: VÁSZONDI GUMISZERVIZ

Gumijavítás általában akkor lehetséges, ha a defektet kisebb sérülés okozta (pl. tüske, szilánk, csavar, stb.). Ez lehet szegtapaszolás, ami nagyjából olyan, mint amikor egy gumimatracot egy kis javítómatricával megragasztunk.

Vászondi Gumiszerviz Angyalföld Szegedi út 41 gumijavítás

“Műhelyünk több mint hatvan éve működik. A szakembereinknek fontos, hogy jó munkát adjanak ki a kezükből. Így teljes biztonságban közlekedhetsz és egyáltalán nem kell attól tartanod, hogy rossz munkát végzünk.”

Amit mindenképp tudnod kell gumijavítás előtt

 

  • A gumijavítás pénztárca kímélő, gyors és biztonságos is. Ha olyan a gumiabroncs sérülése, akkor olcsóbb a javítás, mint az új abroncs vásárlása.
  • Érdekesség, hogy a javított gumi a javításnál erősebbé válik, mint előtte. A javított rész erősebb lesz, mint a gumi eredetileg.
  • A lassú defekt sokszor nem luk miatt van, hanem a felni és a gumi rossz illeszkedése miatt. A lassú defekt valójában nem luk a gumin, hanem a felni és a gumi közötti illesztési problémából adódó szelelés. Szép lassan enged a nyomás, ha néhány naponta utána fújod egy benzinkútnál, akkor egy egész szezont is eljárhatsz vele – de minek? A legegyszerűbb, ha bejössz vele a műhelyünkbe, mi leszereljük, megcsiszoljuk a felni peremét. A gumisok által felhordott víz alapú gumizó szappan (szerelőpaszta) okozhatja azt a korrodált réteget az alufelni és a gumiabroncs között, aminek következményeképpen a két felület nem tökéletes illeszkedése nyomán lassú defekt. Ezt megelőzendő, drótkefével ezt a korrózióréteget el szoktuk távolítani a felni mindkét peremrészénél, indokolt esetben.

A gumijavítás menete

A legjobb, amit tehetsz, ha felhívsz minket és megkérdezed a szakembereinket, hogy mi a teendő.

Ha nem vagy túl messze, a legszerencsésebb az, ha be tudod hozni a sérült gumit.

Vannak olyan sérülések, amiket telefonban elmondva is rögtön tudjuk, hogy javíthatók-e vagy sem, de a legtöbbet tényleg látnunk kell.

Az is járható út szokott lenni, hogy befotózod és átdobod nekünk emailen vagy facebookon.

A második lépés, hogy megállapítjuk, javítható-e a sérülés. Kicsi, középen elhelyezkedő, pregnáns (jól elkülönülő) lukak általában könnyen javíthatók. Szilánk, szög, csavar, tüske okozta sérülések esetén jellemző a defekt javítás. Oldalfal sérülésnél, horzsolásnál (például, ha parkolás közben végighúzod a járda szélén) kisebb eséllyel javíthatók.

Műhelyünkben szezonban is és szezonon kívül is igen gyakori a defektjavítás. A lukas gumit fél órán belül javítjuk általában. Először vízbe mártjuk, így felbukkannak a buborékok. Ez alapján be lehet pontosan határolni a lukat. Persze, ha szemmel nem látható. A lassú defekteket szoktuk így felmérni. A gyors defekteknél egy szög, tüske, vagy hasonló által okozott sérülés szabad szemmel is jól látható. Ott nincs is szükség vízbe mártásra.

Kreatív társaság

Rugalmas, kreatív társaság, korrekt árakkal.

Udvardy Béla

Profi munka tárolással

Mikor megkérdeztem telefonon mikor tudnék menni, jelezték, hogyha rögtön odamegyek, fogadnak. Így is lett, gyorsan végeztem. Profi munka, tárolást is vállalnak.

Szák-Kocsis Ákos

Hozzáértő csapat

Gyors, precíz és hozzáértő csapat, minden tekintetben ajánlom őket!

Cristian Sabau

Szezonban is simán fogadtak

Ajánlani tudom őket, simán A fogadtak, pedig szezon volt. Gyorsan és profin végezték a kerék cserét. A lista árak megtalálhatóak a neten, ami szintén dicséretes.

Kiss János

Fasza gyerekek

Fasza gyerekek jó helyen, jól és gyorsan dolgoznak! Köszi! (Kávé)

Pinczés Tibor

Rendes gumis a Gabesz

Rendes, korrekt gumis a Gabesz, legközelebb is hozzá megyek 🙂

Gálfi Attila

Ne fázzanak a gyerekek

Nemcsak hogy gyorsak, közvetlenek és segítőkészek voltak, de még azt is megkérdezték, a gyerekeket meg tudom-e oldani, hogy ne fázzanak. Minden elismerésem a cégnek!

Juhos Klára

Nem jutna eszembe máshova vinni az autóinkat

Ma a  Szegedi út 41. alatti szervízben voltam, segítséget kértem és kaptam, ráadásul olyan készséggel tette, ami után eszembe nem jutna máshova vinni az autóinkat. Köszönet Neki ezúton is.

Bakányi Zoltán

Impresszum

Kapcsolat, ÁSZF

Minden jog fenntartva ©
Vászondi Kft. 2020